Autodesk Inventor is een uitstekend pakket voor de machinebouw met vele functies en mogelijkheden, toch kan het zijn dat bepaalde onderdelen missen voor uw bedrijf. Met behulp van Microsofts Visual Basic for Applications (VBA) is het mogelijk om Inventor uit te breiden met modules die processen automatiseren of extra functionaliteit binnen Inventor bieden en daarmee tijd en geld voor uw bedrijf besparen.

VBA is een krachtige ontwikkelingstool voor het uitbreiden van de mogelijkheden van Inventor. Dit kan door middel van extra functionaliteit binnen Inventor of integratie met andere programma's. Visual Basic (VB) is een van de meest populaire ontwikkelingstools en is vooral bekend als de programmeertaal voor het schrijven van macro's voor bijvoorbeeld Excel en Word. Programma's geschreven in VB kunnen naadloos geïntegreerd worden in de werkomgeving door middel van knoppen in de menubalk

Autodesk Inventor - Applicatie Ontwikkeling icoon 640x640 square

De mogelijkheden van VB binnen Inventor zijn zeer uitgebreid. De meeste functies binnen het programma zijn ook bereikbaar via de Application Programming Interface (API) wat de automatisering van de functie mogelijk maakt. Daarnaast is VB een zeer geschikte tool voor het verwerken van data, voor bijvoorbeeld analyse, werkvoorbereiding en ERP-systemen. Tevens zijn de mogelijkheden heel divers, een applicatie kan iets klein zijn zoals het snel exporteren van een dwg en pdf of een uitgebreide applicatie zoals het automatisch plaatsen van sensoren in een 3D model.

In een persoonlijk gesprek licht ik graag toe wat de mogelijkheden voor uw bedrijf kan zijn. In de lijst hieronder vindt u een aantal praktijkvoorbeelden om een idee te geven van de mogelijkheden.